Autori: M. Botez, I. Cârstea, Gh. Stan
Provenienţa: Selecţie clonală din populaţii din flora spontană de Hippophae rhamnoides L. var. carpatica.
Anul înregistrării: 1984.

Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:

  • productivitate ridicată ( în anii 4-6 după plantare producţia atinge 15-17 t/ha, în cultură clasică şi fără intervenţii în coroana pomului) şi precocitate de fructificare ;
  • conţinut biochimic al fructelor ridicat: în vitamina E – 10,380 mg % fruct proaspăt (α – tocoferol), vitamina A – 4854,65μg/100 g fruct proaspăt (β-caroten );
  • însuşirea fructelor de a se scutura, într-o anumită perioadă ( 60-70% din fructe), de regulă a 2-a jumătate a lunii octombrie.

Alte însuşiri:

  • epoca de maturare – septembrie, iar recoltarea se face până la venirea brumelor de octombrie- noiembrie;
  • vigoarea plantei: mijlocie – mare cu spinozitate intensă a ramurilor.