Autori: Paulina Mladin, Gh. Mladin
Originea: hibridare controlată a soiurilor Rubin bulgăresc × Viking.
Anul înregistrării: 1996.
Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:
     – este un soi de productivitate ridicată, 8-12 t /ha, în anii când nu este afectat de ger;
     – prezintă fructe de calitate foarte bună : fructul de mărime mare şi foarte mare, de formă conic-alungită, de culoare roşie aprins, la maturarea deplină, cu calităţi organoleptice bune;
     – toleranţă la boli şi dăunători.

Alte însuşiri:

  • formează tulpini înalte, groase, cu vârful arcuit, cu drajonare mijlocie;
  • este un soi de sezon mijlociu, maturându-se la 5-7 zile după soiul Cayuga;
  • tolerant la boli şi dăunători ;
  • rezistenţă mijlocie la ger.

Utilizare : consum în stare proaspătă, prelucrare sub formă de sucuri, jeleu, în cofetării – patiserii şi congelare.