Autori: Gh. Mladin, Paulina Mladin
Provenienţa: Hibridare liberă a biotipului Nr. 57 – Lonicera caerulea var. edulis –kamtschatica
Anul înregistrării: 2012.
Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:
- productivitate, în medie 1,5-2,5 kg/tufă,
- maturare extratimpurie şi eşalonată a fructelor, de la jumătatea lunii mai până la începutul lunii iunie.
- fructele lungi, de culoare albastră, cu gust dulce-migdalat, de mărime mare, 0,9-1,3 g, au un conţinut biochimic bogat : acid ascorbic 60,2 mg/100 g fruct proaspăt, zaharuri totale 7,09%, pectine 0,35%, taninuri 0,25%, substanţă uscată solubilă 14,3% şi substanţe minerale 0,68%.
- tufe de vigoare mare
Utilizare mixtă: consum în stare proaspătă, prelucrare sub formă de suc, jeleu, dulceaţă, gem.