Autori: Paulina Mladin , Gh. Mladin
Originea: hibridare controlată a soiurilor Cayuga × Necunoscut.
Anul înregistrării: 1996.

Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:
– Este un soi cu fruct galben apreciat pentru câteva calităţi de excepţie, cum sunt: timpurietatea maturării fructelor, gustul foarte armonizat al fructelor: dulce-acidulat şi bine aromat, fructificare abundentă și rezistenţă la ger.

Alte însuşiri:
 – formează tulpini cu portul erect şi vârful uşor arcuit. În toamnele lungi fructifică pe vârful tulpinilor anuale, pe o lungime de vârf de 10-25 cm;
  – maturarea fructelor este mai timpurie cu 1-3 zile faţă de soiul Cayuga. În zonele sudice începe maturarea din decada a 2- a a lunii iunie şi se caracterizează printr-o mare concentrare a coacerii, necesitând 3 maxim 4 recoltări;
 – fructele sunt de mărime mijlocie, pe plantele tinere sunt chiar mari, de formă sferică sau sfero-conică, de culoare galbenă la maturitatea de recoltare şi orange la supramaturare;
 – fructifică abundent încă din anul al 3-lea de la plantare, producţiile ating 8-10 t /ha;
 – este tolerant la bolile şi dăunătorii specifici.

Utilizare : consum în stare proaspătă şi prelucrare sub formă de dulceaţă, gem, la obţinerea de iaurturi, în cofetării, patiserii.