Autori: Mihail Coman, Simion Pașca, Irina Dumitrică, Monica Sturzeanu, Valentina Isac.
Provenienţa: Selecţie clonală din populaţii din flora spontană de Hippophae rhamnoides L. var. carpatica, din zona Bistrița.
Anul înregistrării: 2016
Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:
- productivitatea este ridicată, producţiile în plină perioadă de fructificare fiind cuprinse între 11,5-12 kg/pom;
- Conţinutul fructelor în compuşi biochimici: vitamina C- 46,60 mg % fruct, acizi organici 2,61 % (acid malic), provitamina E – 22,400 mg α – tocoferol /100 g fruct proaspăt, provitamina A – 4786,08 μg β-caroten /100 g fruct proaspăt, substanţă uscată solubilă – 10,47 %Brix;
- însuşirea fructelor de a se scutura, într-o anumită perioadă ( 60-70% din fructe), de regulă a 2-a jumătate a lunii octombrie.
Alte însuşiri:
- epoca de maturare – sfârșitul lunii septembrie, recoltarea se face până la venirea brumelor de octombrie- noiembrie, iar bacele sunt bine prinse de ramură;
- Se recomandă pentru cultură în diferite zone din ţară, de la câmpie până la zona submontană, pentru valorificare în industria alimentară şi cea fitofarmaceutică