Anul omologării: 1979.
Autori: V. Cociu, R. Roman.
Origine: Renclod Althan x Wilhelmina Spath.
● Pomul este semiviguros, cu ramuri de schelet solide, garnisite cu formaţiuni fructifere scurte; sensibil la PPV; rezistent la ger şi la îngheţuri târzii de primăvară.
● Epoca de înflorire mijlocie, autosteril, prezintă flori de tip Althan, mijlocii ca mărime, cu petale albe, stamine bogate în polen. Polenizatori: Renclod Althan, Silvia, Stanley.
● Fructul este de mărime mijlocie (45 g), de formă ovoidă, cu pieliţa albastră – închis, acoperită cu pruină cenuşiu, cu pulpa galben-verzuie, crocantă, suculentă, cu gust uşor acidulat, destinat pentru consum în stare proaspătă, sâmbure mic şi neaderent.
● Epoca de maturare: prima decadă a lunii august.
PESCARUScoldmeat2019-02-26T16:35:14+02:00