Anul omologării: 1994.
Autori: N. Branişte, Valentina Amzăr, Elena  Stoiculescu.
Origine: Santa Maria x Principe di Gonzaga
● Pomul are vigoare mijlocie, rodeşte pe ţepuşe şi burse; rezistenţă bună la rapăn şi toleranţă la arsura bacteriană şi Psylla; înfloreşte simultan cu soiurile Williams, Napoca şi Argessis; este autosteril şi necesită polenizatori; intră pe rod în anul 4 de la plantare; are afinitate bună cu gutuiul, tendinţă de degarnisire a ramurilor multianuale
● Fruct piriform alungit, de mărime medie (160 -180 g), cu epiderma verde gălbui acoperită cu roşu aprins la coacere pe 10-30% din suprafaţa fructului, pulpă albă, consistentă, de tip crocant, suculentă
● Epoca de coacere: decada III a lunii septembrie – decada I a lunii octombrie, cu păstrare în depozit timp de 90 zile.