Anul omologării: 1989.
Autori: N. Branişte, V. Amzăr, M. Rădulescu, M. Isac.
Origine: Napoca x B. p. Morettini
● Pomul are vigoare mijlocie, rodeşte pe mlădiţe, coroană piramidal globuloasă; rezistenţa la arsura bacteriană este medie, iar la rapăn bună; înfloreşte în acelaşi timp cu soiul B.p.Morettini, este parţial autofertil şi are tendinţa spre rodire partenocarpică; afinitate bună cu gutuiul şi tendinţă de degarnisire a ramurilor multianuale.
● Fruct de mărime mijlocie, piriform alungit, cu epiderma semigroasă, galben-pai cu roşu pe 30-50% din fruct, pe partea însorită.
● Epoca de coacere: decada III a lunii iulie, cu păstrare timp de 7-10 zile.
DACIANAcoldmeat2019-02-26T16:12:05+02:00