Autor: Paulina Mladin
Origine: hibridare liberă a soiului Patriot.
Anul înregistrării: 2008
Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:
– productivitatea ridicată, în medie 4,0 kg / tufă;
– durata de păstrare în stare proaspătă:8 -10 zile la temperatura de 1-4 0C;
– calitatea fructelor : bace de mărime mijlocie, de culoare albastră, cu pruină puternică, ferme, cu calităţi organoleptice bune, conţinut ridicat în vitamina C (57,2 mg / 100 g fruct proaspăt), substanţă uscată:12,21 -15,0 % Brix şi aciditate (1,20 -1,41 %).
Alte însuşiri:
– perioada de maturare: începutul lunii iulie-începutul lunii august, soi de sezon mijlociu;
– formează tufe de mărime mijlocie, largi, cu tulpini relativ flexibile;
Utilizare mixtă: consum în stare proaspătă, prelucrare şi congelare.