Autor: Paulina Mladin
Originea: hibridarea controlată a soiurilor Tsema × Kantata 50.
Anul înregistrării: 2012.
Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:
– rezistenţă la făinare şi toleranţă la antracnoză şi rugină;
– productivitate ridicată, în medie 2,5-3,5 kg / tufă;
– bace de mărimi mari, de culoare neagră intensă, lucioase, prinse în ciorchini de mărime mijlocie- mare, cu gust dulce-acrişor, fără aromă foxată, pretabil la consumul în stare proaspătă, bogate în vitamina C 58 mg/ 100ml suc de fructe şi 167,20-176,0 mg / 100 g fruct proaspăt, substanţă uscată:17,22-21,81% Brix, antociani.
Alte însuşiri:
– maturarea semitimpurie, sfârşitul lunii iunie;
– formează tufe de mărime mijlocie.
Utilizare : consum în stare proaspătă (gust nefoxat, dulce şi slab acidulat), prelucrare sub formă de gem, sirop, compot, congelare şi deshidratare.