Autori: Paulina Mladin , Gh. Mladin
Provenienţa: Selecţie clonală din populaţii din flora spontană de Hippophae rhamnoides L. var. carpatica.
Anul înregistrării: 2006

Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:

  • productivitate ridicată ( în anii 4-6 după plantare producţia atinge 12-14 t/ha, în cultură clasică şi fără intervenţii în coroana pomului) şi precocitate de fructificare;
  • conţinut biochimic al fructelor: foarte bogat în vitamina E , 20,400 mg α – tocoferol / 100 g fruct proaspăt şi bogat  în vitamina A – 4648,02 μg β- caroten / 100 g fruct proaspăt.

Alte însuşiri:

  • epoca de maturare septembrie – octombrie, iar recoltarea se face până la venirea brumelor;
  • vigoarea plantei: mijlocie – mare, coroană densă, cu ramuri cu  spini subţiri şi flexibili;
  • fructe mici, de culoare portocalie la maturitatea deplină.