Autori: Paulina Mladin, Gh. Mladin.
Provenienţa: Selecţie clonală din populaţii din flora spontană de Hippophae rhamnoides L. var. carpatica.
Anul înregistrării: 2006.

Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:

  • productivitate ridicată (în anii 4-6 după plantare producţia atinge 10-12 t/ha, în cultură clasică şi fără intervenţii în coroana pomului) şi precocitate de fructificare;
  • conţinut biochimic al fructelor ridicat: în vitamina A – 4854,65μg/100 g fruct proaspăt (β-caroten ) şi vitamina C 79,2 mg/100 g fruct proaspăt;
  • fructe mari, de culoare portocalie la maturitatea deplină.

Alte însuşiri:

  • epoca de maturare – octombrie, iar recoltarea se face până la venirea brumelor;
  • vigoarea plantei: mijlocie – mare, coroană relativ rară, spini mari, lungi şi rari.