Autori: Titirică Irina, Sturzeanu Monica, Nicola Claudia, Ciucu Mihaela.
Origine: selecție de hibrizi din flora spontană
Anul înregistrării: 2019
Fructul este de mărime mică 4,3 mm, rotund, pieliţa negru-strălucitor, conţinut relativ mare în zahăr total (3,2%), vitamina C (179,52mg/100 g), polifenoli totali (5038,79mg acid galic/mg), antociani totali (3000 mg/kg fruct), substanță uscată (17,92 %).
Recomandări tehnologice: Distanţe de plantare 3 metri între rânduri şi 2 m între plante pe rând.
Capacitatea de înmultire prin butaşi în verde sau uscat este foarte bună peste 80%, fără folosirea biostimulatorilor de înrădăcinare.
Soiul se pretează mai ales pentru tehnologia de cultură ecologică cât şi standard.
Fructele proaspete sunt destinate industrializării, sub forma de pulbere, gem, dulceata. Iar fructele verzi sunt folosite in diferite preparate fitofarmaceutice. Florile sunt folosite pentru renumita socată.