Autori: Paulina Mladin, Gh. Mladin
Provenienţa: Selecţie clonală din populaţii  de măceş din  flora spontană.
Anul înregistrării: 1996

Caracteristicile şi însuşirile principale pentru care se recomandă:

  • productivitate ridicată, 4,5-5,0 kg/tufă, în anii 4-5 de la plantare ;
  • precocitate de fructificare, 0,5 – 2,8 kg / tufă în anul al 2-lea de la plantare;
  • lipsa de ghimpi pe două treimi din lungimea tulpinilor ( partea superioară) ;
  • fructele mari , în medie 2,4-3,4 g, dispuse în raceme în număr mare  5-12, cu randament în pulpă de 75%, foarte bogate în vitamina C (450,16 mg/ 100 g fruct proaspăt) şi substanţă uscată ( 34,83 %)şi mediu în aciditate ( 2,50% acid malic) ;
  • rezistenţa la făinare în plantaţiile pentru fructe.

Alte însuşiri:

  • tufe de vigoare mare, cu numeroase tulpini, fără ghimpi în partea superioară;
  • maturarea fructelor în a doua jumătate a lunii septembrie;
  • sensibilitate la făinare în pepinieră.

Utilizare mixtă: consum în stare proaspătă, prelucrare sub formă de suc, jeleu, dulceaţă, gem.