Scop și obiective

Scopul proiectului: Zonare prin realizarea cartogramelor de favorabilitate pedoclimatică pentru următoarele specii pomicole de climat temperat și subtropical, în România: goji (Lycium barbarum L. și chinense Mill.), kiwi (Actinidia arguta și kolomikta), banana nordului (Asimina triloba (L.) Dunal), kaki (Diospyros kaki L.), curmalul chinezesc (Zyzyphus jujuba Mill.), smochinul (Ficus carica L.) și moșmonul (Mespilus germanica L.). Scopul proiectului este de a dezvolta și promova căi noi de diminuare a impactului negativ al schimbărilor climatice

 

Obiectivele proiectului:

– Zonare prin realizarea cartogramelor de favorabilitate pedoclimatică pentru cele 7 specii pomicole de climat temperat și subtropical,  în funcție de 7 indicatori pedologici și climatici: textura, reacția, drenajul solului, regimul termic și de precipitații, rezistența la ger și numărul de zile din perioada de vegetație.

– Publicarea unui ghid de alegere a terenurilor favorabile culturii celor 7 specii zonate;

– Achiziționarea și începerea testării în condițiile din România, a varietăților, soiurilor, clonelor celor 7 specii pomicole, care prezintă însușiri de adaptabilitate la factorii de stres climatici, pedologici și biocenotici locali, actuali și previzibili.